ЪNDERGROUND


Първо във Фрог: Задържаха наркобоса Златко Баретата и хората му за отвличането на Адриан

4 17534 30.01.2018
Първо във Фрог: Задържаха наркобоса Златко Баретата и хората му за отвличането на Адриан
Златко Баретата

Задържаха групата на наркобоса Златомир Иванов Баретата за отвличането на Адриан Златков. Това съобщиха за Фрог нюз източници от МВР. Освен Баретата, сред арестуваните е и дясната му ръка Ивайло Борисов-Ториното. На този етап акцията се пази в пълна тайна.


На топло са натикани около 10 души. Операцията е проведена тази сутрин от ГДБОП. В нея са се включили служители на СДВР и баретите. Адриан Златков беше отвлечен в края на август м. г. Похитителите го пуснаха на 12-ия ден, след като получиха искания откуп. Бащата на момчето е виден бизнесмен- Тони Златков, който се занимава с продажба на автомобили.

Твърди се, че бащата и Златко Баретата са имали бизнес отношения. Не се изключва вероятността отвличането да не е било толкова за пари, колкото за уреждане на техни отношения. В разследването са се включили и чужди служби. Има предположения, че Златко Баретата е организатор и поръчител на похищението. За негов изпълнител ченгетата сочат Ториното. Фрог научи, че сред задържаните е и друг известен представител на бандата с инициали Г. Дж. Припомняме ви, че Златомир Иванов се смята за един от най-големите наркобосове у нас. Има ефективна присъда от 6 години затвор за организирана престъпна група за разпространение на наркотици.

Припомняме ви, че името на Ториното нашумя последно покрай побоя  от Околовръстното на мъж и жена в началото на 2016 г.  Тогава тримата негови  охранители бяха уличени за нападението. С леки наказания се отърваха  30-годишният ММА боец Александър Гечев, Георги Близнаков и Христо Христов.

 

Официално от МВР отрекоха засега за ареста на групата. 

 

Ивайло Ториното се сочи за дясната ръка на Баретата





Още по случая четете ТУК.

Екип на Фрог нюз
Препоръчай Сподели
Уважаеми читатели, разчитаме на Вашата подкрепа и съпричастност да продължим да правим журналистически разследвания.

Моля, подкрепете ни.
Donate now Visa Mastercard Visa-electron Maestro PayPal Epay
Ads / Реклама
Ads / Реклама