НОВИНИ


Изплащането на 100-те млн. лв. за заплати в МВР започва от март

0 4101 30.01.2018
Изплащането на 100-те млн. лв. за заплати в МВР започва от март
БГНЕС

Изплащането на 100-те млн. лв. за заплати в МВР започва от март. За 2019 г. отново се предвижда ново увеличение с 10%, каза министърът на вътрешните работи Валентин Радев на брифинг.


МВР получи допълнително 100 млн. лева за заплати след серията протести, планирани от полицейския синдикат СФСМВР, да продължат и по време на  председателството на Съвета на ЕС.

Министър Радев коментира, че 17,5 млн. лева са дадени миналата година за дрехи. Допълва, че не е важно точно с колко ще се повишат заплатите, а това да се случва регулярно.

"Смятам, че трудът на полицаите е оценен по достойнство, но винаги трябва повече", добави Радев.

По-рано пак на 11 януари, след казус със свален полицейски билборд, правителството предложи на синдикатите на МВР нов билборд, запазен за реклама на европредседателството. Според синдикатите това е мил жест, но той не решава проблемът с ниските заплати.

След като на правителственото заседание премиерът Бойко Борисов се възмути от това, че протестният билборд на полицаите е бил свален, той разпореди на министъра за Българското председателство Лиляна Павлова на полицаите да се дадат толкова билбордове, колкото искат, от рекламните съоръжения за европредседателството.
Препоръчай Сподели
Уважаеми читатели, разчитаме на Вашата подкрепа и съпричастност да продължим да правим журналистически разследвания.

Моля, подкрепете ни.
Donate now Visa Mastercard Visa-electron Maestro PayPal Epay
Ads / Реклама
Ads / Реклама