НОВИНИ


Главният секретар на МВР е предлагал сделки, за да върже делото с отвличането, твърди Ториното

0 5345 02.02.2018
Главният секретар на МВР е предлагал сделки, за да върже делото с отвличането, твърди Ториното
Ивайло Борисов-Ториното БГНЕС

Главният секретар на МВР е предлагал сделки на Мартин Марков, за да ме нареди по това дело. Обещали са му, че ще го изкарат в Швейцария или Австрия, където ще го направят защитен свидетел.


Това заяви Ивайло Борисов-Ториното, след като стана ясно, че заедно с Мартин Марков, Георги Джамбазов и Здравка Стефанова остават в ареста. Четиримата са обвинени за това, че са подпомогнали неизвестни извършители да похитят Адриан Златков миналото лято. Прокуратурата твърди, че Ториното и шофьорът му Мартин Марков са осигурили две коли, с които е бил похитен Адриан.

Георги Джамбазов и приятелката му пък са купили сръбски СИМ карти, с които са водени преговорите за откупа с бащата Тони Златков. Адвокатът на Марков, Кристиян Мирчев, коментира, че неговият подзащитен му е разказал, че му е било предлагано да стане защитен свидетел от лица на много високо ниво в МВР. В замяна той е трябвало да свидетелства срещу другите обвиняеми. Защитникът на Ториното, Марияна Тодорова, допълни, че и на Стефанова, и на Джамбазов също им е предлагано да бъдат защитени свидетели и да бъдат изведени в Австрия или Швейцария.

Според адвокат Тодорова няма никакви доказателства, а оскъдни данни, че една кола, която някога е била на Борисов, е същата, която е използвана за отвличането на Златков. По думите й те били с различни регистрационни номера и в делото няма данни да са идентични. Съдът обаче каза, че регистрационните номера съвпадат. Защитникът отрече да има данни за опасност Борисов да се укрие.
Препоръчай Сподели
Уважаеми читатели, разчитаме на Вашата подкрепа и съпричастност да продължим да правим журналистически разследвания.

Моля, подкрепете ни.
Donate now Visa Mastercard Visa-electron Maestro PayPal Epay
Ads / Реклама
Ads / Реклама