НОВИНИ


Първо във Фрог: Общинските лекари блокират пътища в знак на протест

0 6389 02.02.2018
Първо във Фрог: Общинските лекари блокират пътища в знак на протест
д-р Неделчо Тотев БГНЕС

На Общото събрание на общинските болници се е взело решение лекарите да се готвят за нов протест. Той ще протече с блокиране на пътни артерии, съобщи пред Фрог нюз председателят на Сдружението на общинските болници д-р Неделчо Тотев.


Досега никой не е изпълнил нашите искания. Проведохме протести, след което имахме различни срещи в МЗ. Това е тупане на топката, което ще ни струва съществуването. Обещаните 28 млн. лв. ни се полагат. Това не са допълнителни пари.  Всяка година получаваме тази сума.

 

Ние стачкувахме за 3 неща: 30 млн. субсидия, повишаване на цените на клиничните пътеки с поне 20-30% минимум, изплащане на надлимитна дейност и предизвикване на обществен дебат за промяна на здравната система. С изключение на последното искане никой не чу нашите заявки. Бяхме изслушани в Комисията по здравеопазване, с което бе отчасти изпълнено последното ни искане.

 

Ще водим дела за неизплатените суми по надлимитна дейност. От НЗОК нямат намерение да ни ги дадат доброволно. Заявиха ни, че за тях не са проблем делата.


Препоръчай Сподели
Уважаеми читатели, разчитаме на Вашата подкрепа и съпричастност да продължим да правим журналистически разследвания.

Моля, подкрепете ни.
Donate now Visa Mastercard Visa-electron Maestro PayPal Epay
Ads / Реклама
Ads / Реклама