НОВИНИ


Ураганен вятър парализира община Враца

0 5390 03.02.2018
Ураганен вятър парализира община Враца

Силният вятър остави без ток десетки домакинства в отделните части на населените места в община Враца. Поривите на вятъра достигат до 100 километра в час. Най-критично е в град Враца, отнесена е цялата покривна конструкция на кооперация в центъра на града.


Изкъртени са изолации и покривни ламарини на десетки сгради, има счупени прозорци, изкоренени дървета и паднали метални будки. В социалните мрежи врачани призовават да не се излиза навън. Ситуацията във Враца вече е извън контрол, тъй като специализираните служби не могат да се отзоват на стотиците сигнали за материални щети.

Ураганният вятър изкорени голяма топола върху главен път Е-79 край Благоевград. Няма пострадали при инцидента, който е станал на изхода на Благоевград в посока Дупница.

За днешния ден в почти цялата страна е обявен жълт код заради очаквания силен южен вятър. Скоростта на вятъра на места ще е около 100 км/ч. Предупреждение не е издадено само за областите Видин, Плевен и Стара Загора. Най-силни ще са поривите на вятъра в област Кърджали, където е обявен оранжев код.

В София бурен с пориви до 20-24 метра в секунда вятър чупи клони на дървета. Вече има подадени сигнали в Столична община за паднали клони. Издадено е предупреждение към гражданите да внимават откъде минават, да се пазят от падащи предмети. Призовават се гражданите да премахнат предмети от терасите, които могат да създадат опасност за преминаващите.
Препоръчай Сподели
Уважаеми читатели, разчитаме на Вашата подкрепа и съпричастност да продължим да правим журналистически разследвания.

Моля, подкрепете ни.
Donate now Visa Mastercard Visa-electron Maestro PayPal Epay
Ads / Реклама
Ads / Реклама