НОВИНИ


Трудно приключване на коалиционните преговори в Германия

4 4679 04.02.2018
Трудно приключване на коалиционните преговори в Германия

Германският канцлер Ангела Меркел заяви, че нейните консерватори са изправени пред трудни преговори със социалдемократите-СПД днес, стремят се да формират управляваща коалиция, но не е ясно дали ще могат да приключат преговорите, съобщава ”Ройтерс”.


Повече от четири месеца след национални избори най-голямата европейска икономика е в политическа парализа, предизвиквайки загриженост сред инвеститори и партньорски страни, в способността си да провежда политика по ключови въпроси като Брекзит и реформа в еврозоната.

Консерваторите и СПД бяха определили днешния ден краен срок, за да се споразумеят за подновяване на "голямата коалиция" от 2013 г., но някои политици заявяват, че дискусиите могат да продължат в понеделник или вторник.

"Все още не е възможно да се каже колко дълго ще трае - вчера поставихме добри основи, но все още има важни въпроси, които трябва да бъдат решени", коментира Меркел, преди преговорите днес.

Преговарящите постигнаха споразумения за енергетиката и селското стопанство в събота, но продължават да имат разногласия по здравеопазването.
Препоръчай Сподели
Уважаеми читатели, разчитаме на Вашата подкрепа и съпричастност да продължим да правим журналистически разследвания.

Моля, подкрепете ни.
Donate now Visa Mastercard Visa-electron Maestro PayPal Epay
Ads / Реклама
Ads / Реклама