НОВИНИ


Професори в лют политически спор за изучаването на комунизма

6 4202 06.02.2018
Професори в лют политически спор за изучаването на комунизма

По тази тема дискутираха проф. Захари Захариев от БСП и проф. Калин Янакиев, известен с десните си възгледи в предаването „Лице в лице“ по бТВ.


"Невярна е интерпретацията на позицията на БСП по темата. Става дума за образователната система – какво продуцира и репродуцира тя, колко подготвени и с каква обща култура излизат младите от училище. Също така – кой пише учебниците.
Има изкуствено политизиране по темата от някои по-стари наши членове, които смятат, че някой иска да зачеркне този период“, коментира проф. Захариев

„“Съжалявам“ да кажат като християни и ние ще им простим“, каза проф. Янакиев. Според него периодът на т-нар. комунизъм трябва да се изучава в цялост с всички и положителни и отрицателни явления в него. И изброи негативите на предходния строй.

Също така реторично попита защо депутатите от левицата са реагирали бурно отрицателно в деня за почит на жертвите на комунизма.
На което проф. Захариев отговори, че няма почит и на жертвите на фашизма. Двамата спориха с познати за аудиторията аргументи.

Препоръчай Сподели
Уважаеми читатели, разчитаме на Вашата подкрепа и съпричастност да продължим да правим журналистически разследвания.

Моля, подкрепете ни.
Donate now Visa Mastercard Visa-electron Maestro PayPal Epay
Ads / Реклама
Ads / Реклама