НОВИНИ


Плевнелиев защити Ненчев за ремонтите на МиГ-29 в Полша

1 4409 07.02.2018
Плевнелиев защити Ненчев за ремонтите на МиГ-29 в Полша

Президентът Росен Плевнелиев /2012-2017/ беше разпитван, призован като свидетел по делото срещу бившия военен министър Николай Ненчев за изтребителната ни авиация, водено от 8-ми състав на Софийския градски съдна откритото заседание в Шеста заседателна зала на Съдебната палата в София.


Николай Ненчев е обвинен за това, че отказа да сключи неизгоден, по думите му, за Министерството на отбраната договор с руската компания РСК-МИГ и е взел решение да ремонтира двигателите на руските самолети в Полша.

Плевнелиев заяви, че Полша е постигнала най-високо ниво на съвместимост на МИГ 29 със стандартите на НАТО, а срещу руската компания вече са се очертавали сериозни санкции. Той беше категоричен, че действията на бившия военен министър за ремонта на МИГ-овете там са били в синхрон с държавната политика и препоръките на партньорите ни.

Президентът Плевнелиев беше попитан дори дали руски самолети са нарушавали въздушното пространство или "само" многократно са навлизали в "зоната са сигурност", както свидетелства той.
Препоръчай Сподели
Уважаеми читатели, разчитаме на Вашата подкрепа и съпричастност да продължим да правим журналистически разследвания.

Моля, подкрепете ни.
Donate now Visa Mastercard Visa-electron Maestro PayPal Epay
Ads / Реклама
Ads / Реклама