НОВИНИ


Костов: Класифицирана информация ли? Човешка глупост.

9 4979 09.09.2009
Костов: Класифицирана информация ли? Човешка глупост.
Иван Костов Вяра Йовева

Комисията за контрол на ДАНС ще приеме писмено становище по делото „Галерия”, след като бъдат изслушани определени лица. Очаква се това становище да бъде готово след седмица-две, заяви днес председателят на комисията Иван Костов.



След днешното заседание на комисията стана ясно, че че само председателят й може да огласява като становище на комисията, при това само писмено приети текстове.

В справката по делото „Галерия” не е изяснено как е подаден сигналът за образуване на делото – в писмена или устна форма. При приключването на разработката постоянно има позовавания на информацията, подадена от Петко Сертов. Мотивите за образуване на делото са ясни, каза Костов. Това е изтичането на информация и стремежът, да се установи откъде изтича тази информация. Затова са анализирани открити източници, тоест публикации в медиите. След това обаче Сертов предлага на председателя на СГС да се позволи използването на специални разузнавателни средства.

Костов определи обвиненията срещу него, че е изнасял класифицирана информация като „човешка глупост”. Част от делото „Галерия” е разсекретена и тя е достъпна. Именно тази разсекретена информация е оповестявал в медиите синият лидер.

Според лидерът на АТАКА Волен Сидеров ( който е и член на комисията за контрол на ДАНС) няма ясни мотиви за образуване на това дело, което трябва да бъде разсекретено и да има възможност за достъп до него.

По думите на Сидеров до момента не е ясно коя част от делото е секретна и коя е достъпна. По делото са подслушвани и политици – включително и самият Сидеров.
Препоръчай Сподели
Уважаеми читатели, разчитаме на Вашата подкрепа и съпричастност да продължим да правим журналистически разследвания.

Моля, подкрепете ни.
Donate now Visa Mastercard Visa-electron Maestro PayPal Epay
Ads / Реклама
Ads / Реклама