АКТУАЛНО


„Шпицкомандата“ на Цацаров запушва устата на следовател Бойко Атанасов с нов сигнал

8 9507 15.02.2018
„Шпицкомандата“ на Цацаров запушва устата на следовател Бойко Атанасов с нов сигнал
Бойко Атанасов

Така наречената „Шпицкоманда“ на главния прокурор Сотир Цацаров се задейства с нова сила. Настоящият шеф на спецпрокуратурата Иван Гешев и колегите му Иван Иванов и Нели Тодорова са пуснали нов сигнал срещу следователят от столичното следствие Бойко Атанасов. Целта е да му бъде запушена устата.


Тримата магистрати, за които се твърди че са лични приятели,  са сезирали етичната комисия към Апелативната прокуратура за последната медийна изява на Атанасов в предаването  на Сашо Диков по БиАйТи.

 

От години Бойко Атанасов вади на бял свят кирливите ризи и порочните практики в прокуратурата и следствието. Стана практика след всяко негово разкритие той да бъде атакуван по всякакъв начин с проверки и наказания. Иван Гешев е писал и друг сигнал срещу  Атанасов.  Припомняме ви, че Гешев, Иванов и Тодорова са били част от „Първи отдел“ на Столичното следствие. Твърди се, че именно на това звено през последните няколко години  са  възлагани дела с поръчков  и политически привкус. Тримата са преместени в спецпрокуратурата , призвана да се бори с корупцията,  без конкурс и тестове за лоялност, каквато е практиката в повечето европейски страни, включително и Румъния. Любопитното е, че на този принцип в същата прокуратурата е преместена и съпругата на Иван Иванов.

 

„Очевидно е, че с подобна форма на назначения борбата с корупцията се отлага за неопределено време. Ще продължа  да бъда себе си и да казвам истината“, коментира пред Фрог  Бойко Атанасов.

 

Преди дни гражданското сдружение БОЕЦ поиска на Бойко Атанасов да му бъде назначена охрана от НСО.


Препоръчай Сподели
Уважаеми читатели, разчитаме на Вашата подкрепа и съпричастност да продължим да правим журналистически разследвания.

Моля, подкрепете ни.
Donate now Visa Mastercard Visa-electron Maestro PayPal Epay
Ads / Реклама
Ads / Реклама