НАРОДЕН ГЛАС


Само във Фрог: Фирми, свързани с ГЕРБ и Пеевски ремонтирали жп линиите в страната

9 15916 16.02.2018
Само във Фрог: Фирми, свързани с ГЕРБ и Пеевски ремонтирали жп линиите в страната
Борисов и Пеевски

Фирми, свързани с ГЕРБ и Пеевски са ремонтирали дружно жп линиите в страната. Това е поредно доказателство, че премиерът Бойко Борисов заблуждава хората в това, че няма нищо общо с корпулентния бизнесмен.


Пръв помощник на прословутата „Водстрой 98“ при изпълнението на куп обществени поръчки на НКЖИ е не кой и да е.   Става дума за „Хидрострой ”, сочена от медиите за особено близка до ГЕРБ.  Документи показват, че ако едната фирма е била изпълнител, то другата е действала като подизпълнител.  В средата на 2016 година  „Хидрострой” купи „Водстрой”, като пое дълга й от 46 млн. лв. към държавната Българска банка за развитие.

 

" Водстрой 98”" е една от компаниите, които печелят най-много обществени поръчки и правят най-много проекти с еврофондове. Самият премиер Бойко Борисов , притиснат от куп въпроси призна, че "витае", че зад „ Водстрой 98” стои депутатът от  ДПС Делян Пеевски.

 

Документи, с които Фрог разполага сочат, че между 2012 г. и 2014 г.  въпросната фирма е била наета като водеща за проектиране и изграждане на 20 автоматични прелезни устройства. Стойността  на услугите варират от близо 2 млн. лв. до 6 млн. лв.

Припомняме ви, че няколко неправителствени  организации алармираха  прокуратурата,  че по този начин НКЖИ  е било източено чрез прилагане  на мафиотски  схеми. До този момент няма данни държавното обвинение да е проверило сигналите за мащабно източване на държавната компания от „Водстрой  98”.  Така по принцип се държи прокуратарата при всеки сигнал срещу Пеевски или Борисов.    


Препоръчай Сподели
Уважаеми читатели, разчитаме на Вашата подкрепа и съпричастност да продължим да правим журналистически разследвания.

Моля, подкрепете ни.
Donate now Visa Mastercard Visa-electron Maestro PayPal Epay
Ads / Реклама
Ads / Реклама