НОВИНИ


Електронните винетки ще се продават и по интернет

0 4966 16.02.2018
Електронните винетки ще се продават и по интернет
Николай Нанков БГНЕС

Електронните винетки ще могат да бъдат купувани по интернет, от специално поставени за целта постерминали и от бензиностанции, като цената им няма да бъде променяна.


Ще бъдат въведени и уикенд винетки. Това коментира министърът на регионалното развитие и благоустройството Николай Нанков в интервю за БНР.

 

Министър Нанков посочи, че с помощта на външни експерти Агенция „Пътна инфраструктура" е започнала подготовката по избор на бъдещия обхват на тол-системата, както и на нейното тарифиране.

 

По думите му, до лятото ще стане ясно по какъв начин ще се определя кои пътища ще влизат в обхвата на бъдещата тол-система и как ще се ценообразува тя. Тогава ще бъдат проведени обществените консултации и дебатът по темата.

 

Не можем да си позволим да натоварим неоправдано бранша на транспортните превозвачи, подчерта министърът и допълни, че по тарифирането на пътищата ще се работи в партньорство с тях.

 

До дни ще бъде готов правният анализ, въз основа на който да се прецени дали бъдещият оператор на тол-системата да бъде търговско дружество, държавно предприятие или организационна структура в рамките на Агенция „Пътна инфраструктура".


Препоръчай Сподели
Уважаеми читатели, разчитаме на Вашата подкрепа и съпричастност да продължим да правим журналистически разследвания.

Моля, подкрепете ни.
Donate now Visa Mastercard Visa-electron Maestro PayPal Epay
Ads / Реклама
Ads / Реклама