НОВИНИ


Проф. М. Константинов за конфликта Радев-Борисов: На Олимп място за двама няма

16 10785 19.02.2018
Проф. М. Константинов за конфликта Радев-Борисов: На Олимп място за двама няма
Проф. Михаил Константинов

Има едно старо правило, че на Олимп място за двама няма. Очаквах такъв сблъсък с приближаването на президентските избори. Този конфликт не е в полза на България. Трябва да се мисли за националния интерес, а не за личните нападки. Това заяви проф. Михаил Константинов в коментар за сблъсака между Румен Радев и Бойко Борисов.


Крайно време е да се говори с факти – ако има каквото и да е съмнение в институциите, то доказателствата за това трябва да преминат през контролните органи, поясни анализаторът проф. Михаил Константинов.

В студиото на "България сутрин" той подчерта, че ако политиците помнят, че България е над всичко, то нещата ще потръгнат в добра посока. Страната е стабилна във всяко отношение. Има връщане на българите от чужбина. Преди губихме по 40-50 хиляди сънародници на година, а сега по 5 хиляди. Нека тази тенденция да се задържи, отбеляза Константинов.

Темата на разговора обхвана и Истанбулската конвенция. Според проф. Константинов отказът на България да ратифицира документа е символ за отстояване на националните идеали. Процентът на държавите, които не са ратифицирали конвенцията в рамките на ЕС, е 40%, в рамките на Съвета на Европа – отново над 40%, а 40% от тези, които са създали Конвенцията, отново не са я ратифицирали, изтъкна анализаторът.
Препоръчай Сподели
Уважаеми читатели, разчитаме на Вашата подкрепа и съпричастност да продължим да правим журналистически разследвания.

Моля, подкрепете ни.
Donate now Visa Mastercard Visa-electron Maestro PayPal Epay
Ads / Реклама
Ads / Реклама