НОВИНИ


Борисов посрещна "Виктор това, Виктор онова" в „Бояна”

6 6060 19.02.2018
Борисов посрещна

Премиерът Бойко Борисов посрещна унгарския си колега Виктор Орбан в резиденция „Бояна“, съобщи държавната телевизия. Премиерът на Унгария е на работно посещение у нас.


Двамата обсъждат развитието на двустранните отношения, възможностите за взаимодействие между Българското председателство на Съвета на Европейския съюз и Унгарското председателство на Вишеградска група, както и актуални европейски теми.
 
В резиденция "Бояна" двамата премиери се срещат в рамките на работното посещение на Виктор Орбан. Това е втората визита на унгарския премиер в България, който беше тук през 2016 г., когато инспектира охраната на българо-турската граница. Сега той изрази задоволството си от близките отношения на България с Турция, което гарантирало сигурността на съюза.
На проведения брифинг Борисов нъричаше във всяко второ изречение унгарският премиер на малко име. Това е демонстрация на близост, което протоколът не допуска, коментираха за Фрог нюз дипломати. При срещи на "четири очи" управниците могат да се наричат както искат, но публично трябва да се спазва определен етикет. Освен в моментите, когато се пускат шеги или стане дума за по-лични неща.
Препоръчай Сподели
Уважаеми читатели, разчитаме на Вашата подкрепа и съпричастност да продължим да правим журналистически разследвания.

Моля, подкрепете ни.
Donate now Visa Mastercard Visa-electron Maestro PayPal Epay
Ads / Реклама
Ads / Реклама