НОВИНИ


Село протестира срещу закриването на детска градина

1 4966 23.02.2018
Село протестира срещу закриването на детска градина

Жителите на село Осенец край Разград протестираха срещу общинското решение за закриване на детска градина. Заповедта гласи от 1 април детската градина да спре да функционира.


Хората са направили подписка и настояват решението да бъде отменено, тъй като ако влезе в сила децата им ще трябва да пътуват километри до градовете, за да ходят на детска градина.

"Моето дете е на 2 години. Ако детската градина бъде закрита на 1 април, както е по решение, това означава, че всяка сутрин и всеки следобед трябва да го носим по спирките. Аз съм работеща майка и нямам тази възможност. Много от майките са многодетни и по-малките им деца са 2-3-месечни бебета. Знаете колко е лабилна имунната система на едно дете", заяви една от протестиращите майки, която е и инициатор на подписката.

"Писахме жалби, но не получихме никакъв отговор. Всеки прехвърля топката. За тях случаят със закриването на детската градина вече е приключил", добави тя.

Кметът на Осенец Димитър Димитров посочи, че са се опитали да въздействат на решението за закриване на градината, но до момента без резултат.
Препоръчай Сподели
Уважаеми читатели, разчитаме на Вашата подкрепа и съпричастност да продължим да правим журналистически разследвания.

Моля, подкрепете ни.
Donate now Visa Mastercard Visa-electron Maestro PayPal Epay
Ads / Реклама
Ads / Реклама