КРИМИНАЛНО


Регистрираха шест „ало” измами за един ден в Пазарджик

2 4649 26.02.2018
Регистрираха шест „ало” измами за един ден в Пазарджик

Шест опита за телефонни измами на територията на Пазарджик и села от общината са направени само в рамките на днешния ден. Това каза говорителят на ОДМВР Мирослав Стоянов.


Той уточни, че измамниците ползват познатата схема като се представят за полицаи и твърдят, че телефонът, на който звънят, е в списъка на измамниците, а собственика на телефона трябва да окаже съдействие на полицията като даде определена сума, който ще бъде използвана за залавяне на измамниците.

 

„Хората, които звънят, са самите измамници. Ако не получат исканите пари те отправят сериозни заплахи – за отвличане, дори за убийство“, коментира Стоянов. Той обясни, че всички, които получат подобни обаждания, трябва незабавно да подадат сигнал на телефон 112.

 

„Полицаите не искат пари и не включват граждани при работата си по разкриване на различни престъпления, включително и измами. Гражданите трябва да са бдителни и да не се доверяват на обаждания по телефона, при които се използват имена на полицаи, за да се искат пари“, каза още Стоянов.


Препоръчай Сподели
Уважаеми читатели, разчитаме на Вашата подкрепа и съпричастност да продължим да правим журналистически разследвания.

Моля, подкрепете ни.
Donate now Visa Mastercard Visa-electron Maestro PayPal Epay
Ads / Реклама
Ads / Реклама