НОВИНИ


Гинка Върбакова отрече да познава Борисов, твърди, че не работела с офшорки

51 7878 26.02.2018
Гинка Върбакова отрече да познава Борисов,  твърди, че не работела с офшорки

Не познавам премиера Бойко Борисов, нито бизнесмена Христо Ковачки. Това заяви в интервю пред БТВ новият собственик на ЧЕЗ Гинка Върбакова. По думите й продажбата на ЧЕЗ не изисква одобрението на комисията за енергийно и водно регулиране.


„Аз съм крайният собственик, вижда се от Търговския регистър. Не работим с офшорни компании”, посочи Гинка Върбакова - собственик на "Инерком България".

 

Според нея министърът на енергетиката в оставка Теменужка Петкова е "приятелка и позната", но не е знаела за намеренията на „Инерком” да купи бизнеса на ЧЕЗ в България. Оказва се, че ако комисията за защита конкуренцията одобри сделката - няма пречка за финализирането й.

 

От комисията за енергийно и водно регулиране потвърдиха, че ако става въпрос за прехвърляне на акции между ЧЕЗ и „Инерком” няма основания за доказване на опита на компанията и промяна на лиценза. Подобна процедура би се наложила единствено, ако като обезпечения към банката, която финансира сделката се заложи част от електроразпределителната мрежа.


Препоръчай Сподели
Уважаеми читатели, разчитаме на Вашата подкрепа и съпричастност да продължим да правим журналистически разследвания.

Моля, подкрепете ни.
Donate now Visa Mastercard Visa-electron Maestro PayPal Epay
Ads / Реклама
Ads / Реклама