НОВИНИ


Експертите съветват за зимните капани

0 4638 26.02.2018
Експертите съветват за зимните капани

Няколко прости правила могат да спасят човешки живот на пътя в екстремното зимно време. Не тръгвайте на път, без в багажника си да имате кабели, лопатка, фенерче, вериги, одеяло.


„Шофьори, самоуверени в своите автомобили и възможностите си, стават най-големите жертви на снежните капани”, посочи той.Използвайте първокласните пътища, те се почистват с приоритет. И никога не подценявайте обстановката, колкото и проходим да е автомобилът ви, съветва състезателният пилот Румен Дунев, цитиран от бТВ.

Използвайте предавките, за да намалите скоростта, а не рязко натискане на спирачките.

Освен това, когато управлявате автомобил в такова време забравете за маневри с рязко движение на волана, което рязко повишава рисковете от катастрофи.
При помощ на изпаднали в беда задължително свалете мокрите дрехи на пострадалия и го вкарайте на сухо място, обяснява ни шефът на спешното отделение в Александровска болница.

„По-добре гол и покрит с едно обикновено одеяло, отколкото да остане с мокрите дрехи”, категоричен е Николай Хубанов.
Ако автомобилът ви затъне в снега, не подценявайте и допълнителната сигнализация.
В случай на подобна ситуация от полицията съветват да откъснете парче ярък плат или сигналната си жилетка, която да закачите на антената на автомобила или на страничното огледало.


Препоръчай Сподели
Уважаеми читатели, разчитаме на Вашата подкрепа и съпричастност да продължим да правим журналистически разследвания.

Моля, подкрепете ни.
Donate now Visa Mastercard Visa-electron Maestro PayPal Epay
Ads / Реклама
Ads / Реклама