НОВИНИ


Нинова: Комисия в НС и прокуратурата да разгледат сделката за ЧЕЗ

2 5360 27.02.2018
Нинова: Комисия в НС и прокуратурата  да разгледат сделката за ЧЕЗ

БСП поиска изслушване на премиера Бойко Борисов по сделката за ЧЕЗ да влезе приоритетно като първа точка на утрешното заседание на Народното събрание, съобщава „Сега”.


Социалистите настояват и да бъде създадена парламентарна анкетна комисия, която да изясни всички обстоятелства около сделката. Това обяви соцлидерът Корнелия Нинова. И допълни: „Досието по приватизацията на ЧЕЗ заминава за прокуратурата”.

По думите й левицата е категорично против сделката тъй като била "неясна и задкулисна". „Не се знае кой е крайният купувач, не се знае кой финансира сделката и какво ще е бъдещето на дружеството. Правителството на Борисов принася в жертва 3 млн. българи, които са клиенти на дружеството“, заяви Нинова.

„Искаме спиране на сделката чрез всички законови механизми. При откриване на нова процедура нашата позиция е, че държавата трябва да участва наравно с други купувачи на пазарен принцип, а не да национализира. Това няма да бъде прецедент за правителството на Борисов. Подобни държавни дружества има и в Европа”, подчерта лидерът на БСП.

Нинова уточни, че в четвъртък има среща с чешкия посланик, на когото ще връчи писмо с въпроси към неговото правителство - какви гаранции са дадени за сделката пред чешката държава, кои банки или офшорни компании ще извършват плащането и верен ли е слухът, че плащането вече е извършено в петък.
Препоръчай Сподели
Уважаеми читатели, разчитаме на Вашата подкрепа и съпричастност да продължим да правим журналистически разследвания.

Моля, подкрепете ни.
Donate now Visa Mastercard Visa-electron Maestro PayPal Epay
Ads / Реклама
Ads / Реклама