ПОЛИТИКА


Октай пред Фрог: Със срещата си с Гинка, Борисов си направи харакири

29 48909 01.03.2018
Октай пред Фрог:  Със срещата си с Гинка, Борисов си направи харакири
Осман Октай

Със срещата си с Гинка Върбакова, Бойко Борисов си направи харакири. Показа, че той стои зад сделката с ЧЕЗ. Това каза пред Фрог нюз бившият зам.-председател на ДПС Осман Октай.


През цялото време на скандала Борисов се държа като мутра. Изпусна нервите си, след като започна да говори за „гадове” и да заплашва. Първо се направи, че нещо не е знаел. Как така един премиер ще е запознат отлично със съдбата на две лъвчета, а няма да е наясно кой и как ще вземе обект от национално значение?! Вече няма човек на Земята, който да се хване на тази въдица. Чудно е как така еднолично Борисов решава, че държавата трябва да сложи ръка върху ЧЕЗ.

Все едно няма държавни институции, които да кажат как трябва да се постъпи. И в този случай се видя, че премиерът еднолично взима решения за съдбата на държавата и хората. Това е позорно. Убеден съм, че министър-председателят извика Гинка преди да отиде в парламента, за да парира всички въпроси към нея. Така осуети опита сделката да се осветли, както и да се проведе открит дебат. Задкулисието действа точно по този начин. С изказването си, че е получил документите от премиера на Чехия Андрей Бабиш, нашият вожд ни вкара в международен скандал. Той се оплете като пиле в калчища и всички последващи действия са опит да се измъкне сух от ситуацията.

Гинка не трябва да се разследва от службите. Гинка трябва да бъде охранявана. Животът й виси на косъм, защото тя се превърна в жив свидетел на мафията и задкулисието в България. Чудно ми е как Борисов ще действа, ако ЧЕЗ осъди България на предстоящото арбитражно дело. Това означава ли, че  той ще извади 1 милиард лева, за да компенсира финансовите претенции на дружеството по арбитражното дело преди да тръгне на преговори за купуването на ЧЕЗ? Това не ви ли звучи абсурдно?!
Препоръчай Сподели
Уважаеми читатели, разчитаме на Вашата подкрепа и съпричастност да продължим да правим журналистически разследвания.

Моля, подкрепете ни.
Donate now Visa Mastercard Visa-electron Maestro PayPal Epay
Ads / Реклама
Ads / Реклама