БИЗНЕС & ТУРИЗЪМ


Делян Добрев призна, че ББР е отпускала заеми на политици, а не на малки фирми

39 15428 04.03.2018
Делян Добрев призна, че ББР е отпускала заеми на политици, а не на малки фирми
БГНЕС

Няма нищо нередно в сделката за ЧЕЗ, заяви народният представител от ГЕРБ Делян Добрев в предаването „Събуди се”, с което влезе в ролята на адвокат на купувача на ЕРП-то Гинка Върбакова.


На всички зададени му въпроси за сделката с ЧЕЗ той отговаряше в полза на Върбакова. Добрев твърдеше, че службите са пращали доклади до Министерсия съвет и президентството как върви процесът между ЧЕЗ и кои са кандидатите за купувачи.  За „Инерком” обаче той не каза дали са знаели.

 

По думите на Добрев, няма нищо необичайно в това Българската банка за развитие (ББР) да изрази готовност да отпусне заем на купувача на продаваното дружество.

 

Заговаряйки за ББР той най-вероятно неволно призна, че банката е имала практика да отпуска заеми на близки хора до политици.

 

ББР не е ли създадена, за да подпомага малкия и средния бизнес?! , възмути се от откровението му Румен Гечев, който преди Добрев му бе дадена думата.

 

Гечев изрази учудване как Добрев като шеф на енергийната комисия в парламента не е знаел за сделката с ЧЕЗ. Той бе категоричен, че "реки от информация са текли към МС" за подготвяната продажба.

 

Именно заради скандала с Гинка Върбакова Гечев поиска правителството на ГЕРБ да си подаде оставката.  


Препоръчай Сподели
Уважаеми читатели, разчитаме на Вашата подкрепа и съпричастност да продължим да правим журналистически разследвания.

Моля, подкрепете ни.
Donate now Visa Mastercard Visa-electron Maestro PayPal Epay
Ads / Реклама
Ads / Реклама