ПРЕДСТОЯЩО


Предстоящо на 15 септември

1 4566 14.09.2009
Предстоящо на 15 септември

Открива се новата учебна година; националният съвет за тристранно сътрудничество обсъжда проект на Национална стабилизационна (антикризисна) програма; Инициативен комитет в подкрепа на Спаска Митрова дава пресконференция по повод предстоящ мирен граждански и непартиен протест в подкрепа на 23-годишната българка от Македония.



Днес се открива новата учебна година. Президентът Георги Първанов ще участва в откриването на новата учебна година в Образцовата математическа гимназия “Проф. Кирил Попов” в Пловдив.
Премиерът Бойко Борисов ще присъства на откриването на учебната година в 78-мо СОУ „Христо Смирненски”, гр. Банкя в двора на училището.
В 9.00 часа министърът на образованието, младежта и науката Йорданка Фандъкова ще e гост на церемонията по откриване на новата учебна година в 73 СОУ „Владислав Граматик” /ж.к.Гоце Делчев, ул.”Георги Измирлиев” №2/.
Министърът на транспорта, информационните технологии и съобщенията Александър Цветков ще открие учебната година в 9-та Френска езикова гимназия "Алфонс дьо Ламартин", бул. „Патриарх Евтимий” 35, от 9.00 часа.
Министърът на икономиката, енергетиката и туризма Трайчо Трайков ще открие учебната година в Първа английска гимназия от 9:00 часа.
Министърът на културата Вежди Рашидов ще открие новата учебна година в Националната художествена гимназия „Димитър Добрович” в гр. Сливен, като празничната церемония ще започне в 11.30 часа
Заместник-министър Сергей Игнатов ще открие учебната година в Националната гимназия за древни езици и култури /кв. "Модерно предградие", ул. "Баба" 16/.
Заместник-министър Милка Коджабашиева ще присъства на първия учебен ден в СОУ „Цар Симеон Велики” /ул. „Търговска” 6/ и в ОУ „Иван Вазов” /ул.”Цар Симеон Велики” 101/ в град Видин.
Заместник-министър Светлана Ломева ще открие учебната година в ОУ „Отец Паисий”, с. Стряма, област Пловдив /ул. „Христо Ботев” 3/.
И. д кмет на Столична община Минко Герджиков ще открие учебната година в 32 СОУ „Свети Климент Охридски” /бул. „Христо Ботев” 63 / в 9.00ч.
Заместник кметът на Столична община в направление „Здравеопазване, интеграция на хора с увреждания и социални дейности” Албена Атанасова ще открие учебната година в Социален учебно- професионален център (СУПЦ) „Княз Борис І” от 9, 30 часа. Адресът на учебното заведение на адреса а ж.к. „Хаджи Димитър”, ул. „Баба Вида” № 1. Зам.-министърът на регионалното развитие и благоустройството Лиляна Павлова ще участва в тържественото откриване на новата 2009/2010 учебна година в Природоматематическата гимназия “Академик Иван Гюзелев” и СОУ “Райчо Каролев” в гр. Габрово.

От 19.00 ч. ще се състои тържественото откриване на новата учебна година в българското неделно училище към Атонската обител „Св. Вмчк. Георги Зограф” в сградата на ул. „Plateia Ippodromiu” № 7 (І етаж).

Националният съвет за тристранно сътрудничество ще обсъди проект на Национална стабилизационна (антикризисна) програма. Заседанието ще започне в 13.30 часа.

От 11.00 в пресцентъра на БТА Инициативен комитет в подкрепа на Спаска Митрова ще даде пресконференция по повод предстоящ мирен граждански и непартиен протест в подкрепа на 23-годишната българка от Македония.

В Министерството на здравеопазването ще се състои пресконференция на тема: Готовността на училищата да приложат новите мерки за здравословно хранене, как ще се предпазват учениците от новия грип през тази година и какво е здравословното им състояние. Събитието ще се състои от 11.00 часа

Държавната комисия за енергийно и водно регулиране ще проведе открито заседание от 10.00 ч. в сградата на комисията – бул. Дондуков 8-10, ет.4. зала №4.

Националното ръководство на ДСБ ще даде пресконференция от 11.30 ч в централата на партията на бул.Витоша 18.

Пресконференция след заседание на ИБ на НС на БСП ще се състои от 14.00 часа в Централата на БСП на „Позитано” 20.

От 13.00 часа в Пресцентъра на „Раковски” 108 РЗС ще даде пресконференция, на която ще бъдат представени кандидатите на партията за кметове на „Частични местни избори - 2009 г.” Парламентарната група на ПП „Ред, законност и справедливост” ще оповести свои законодателни инициативи за изменение и допълнение на НК и НПК в това число във връзка с гласуването с чужди карти.

Главно мюфтийство ще даде пресконференция по повод изкопните дейности, които застрашават единствения мюсюлмански храм-джамия в столицата, който е културен паметник. Пресконференцията ще се състои от 12 часа в Централната софийска джамия „Баня баши”.

От 14:00 ч. в хотел „Шератон”, зала „Средец”, ще бъде открит публичен семинар тема „Правен и икономически анализ в политиката по конкуренция”, организиран съвместно от Комисията за защита на конкуренцията и Федералната комисия по търговия (ФКТ) на САЩ. Форумът ще продължи до 18 септември и ще разгледа различни аспекти от правото на конкуренция, опита и дейността на антимонополното ведомство на САЩ.

От 14.30ч. пред НДК ще бъде проведено демонстративно пожаро-тактическо занятие с атрактивни елементи от пожарогасителната и аварийно-спасителната дейност.

Главна дирекция „Охранителна полиция”, съвместно със Столична Дирекция на вътрешните работи, Столична Дирекция „Пожарна безопасност и спасяване” и в партньорство с Общностен център по превенция „Красна поляна”, община „Красна поляна” и институт „Отворено общество” организират провеждането на демонстрации на полицейски сили, техника и пожарен автомобил. Демонстрацията ще се проведе от 10.00ч. до 11:00 часа в двора на 28 ОУ „Алеко Константинов” в район „Красна поляна”.

По повод кампанията “Да запазим децата на пътя” ще бъде издигната “Стена на протеста” в 15 ч., на пл. “Александър Първи” в София. На стената ще бъдат поставени 15 катастрофирали автомобила.

От 18.00ч. в Зала 7 на НДК ще се проведе вечер в памет на големия български писател Николай Хайтов по повод 90 години от рождението му и представяне на първите два тома от многотомното издание и “Непубликуван дневник 1986-1992”.

От 16.00 часа в град Пловдив ще се проведе протестно шествие с мото: “За равен шанс на нашите деца”. Шествието в Пловдив поставя началото на вълна от протестни действия в големите градове в страната, където живеят преобладаващия брой от пациентите с редки болести. Инициативата ще започне от подлеза до “Дом Левски” на ул.”Райко Даскалов”. Инициативата се организира от пациентските асоциации, които са част от Национален алианс на хора с редки болести /НАХРБ/.

В Брюксел министър д-р Румяна Желева ще участва в редовния Съвет „Общи въпроси и външни отношения” на Европейския съюз. В рамките на сесия „Общи въпроси” министрите на външните работи на държавите-членки на ЕС ще обсъдят тематичната подготовка на предстоящия Европейски съвет на 29 и 30 октомври 2009 г.

Frognews.bg
Препоръчай Сподели
Уважаеми читатели, разчитаме на Вашата подкрепа и съпричастност да продължим да правим журналистически разследвания.

Моля, подкрепете ни.
Donate now Visa Mastercard Visa-electron Maestro PayPal Epay
Ads / Реклама
Ads / Реклама