МИСТЕРИИ


Дъщерята на бившия шпионин Сергей Скрипал също е пострадала

0 6220 06.03.2018
Дъщерята на бившия шпионин  Сергей Скрипал също е пострадала

Жената, придружавала бившия шпионин Сергей Скрипал, когато той е бил изложен на неизвестно засега вещество, е дъщеря му – 33-годишната Юлия Скрипал, съобщи Би Би Си.


Двамата бяха открити в безсъзнание на пейка в търговски център в Солсбъри в неделя и са настанени в болница в критично състояние.

 

Съпругата, синът и по-големият брат на Сергей Скрипал са починали през последните две години, посочва Би Би Си.

 

Полицията издирва двойка, записана от охранителните камери на фитнес в търговския център как преминава близо до мястото, където са намерени Сергей и Юлия Скрипал.

 

Все още не е ясно какво вещество е причинило състоянието на шпионина и дъщеря му. Няколко спешни медици, оказали помощ на двамата, обаче също бяха прегледани. Един остава в болница.

 

Говорителят на Кремъл Дмитрий Песков посочи, че Москва „няма информация“ какво може да е довело до инцидента, в какво е бил замесен Скрипал, но посочи, че Русия е отворена за съдействие в разследването, ако такова бъде поискано, посочва Би Би Си.

 

Британският външен министър Борис Джонсън пък увери в реч пред Парламента, че Лондон ще отговори подходящо и енергично, ако се се докаже, че Русия е замесена в случая. Това може да включва и нови санкции срещу Москва.

 

„Не соча с прът, а казвам на правителствата по света, че нито един опит да се отнеме невинен живот на британска почва няма да мине несанкциониран или ненаказан“, заяви Джонсън.


Препоръчай Сподели
Уважаеми читатели, разчитаме на Вашата подкрепа и съпричастност да продължим да правим журналистически разследвания.

Моля, подкрепете ни.
Donate now Visa Mastercard Visa-electron Maestro PayPal Epay
Ads / Реклама
Ads / Реклама