НОВИНИ


Ив. Костов: Статията написа гражданинът Първанов

31 4904 15.09.2009
Ив. Костов: Статията написа гражданинът Първанов
Иван Костов Вяра Йовева

"Всеки гражданин има правото да си изказва мнението. Не искам да омаловажа труда на автора, но той пише от името на гражданин на Република България, а не като президент", заяви Иван Костов.



Повод за думите му стана критичната статията на Георги Първанов относно енергийните проекти с Русия, публикувана в сайта на Президентството. "По отношение на икономическата програма президентът е обикновен гражданин, а и всеки може да си направи някаква публикация, въпреки че не искам да омаловажавам труда на автора.", каза лидерът на ДСБ. Командира добави още, че ако някоя политическа сила в парламента, която е алтернатива на управлението, започне да защитава антикризисната програма, публикувана от президента, тогава и Синята коалиция ще се включи в дебата.

По отношение на предложението на ДСБ да се правят реформи във всички сфери, Костов заяви, че от години в България те липсват. „В България от 8 години няма никакви реформи. Това е причина за натрупване на много тежки проблеми”, каза още съпредседателят на Синята коалиция. Той изрази силното си притеснение, че тази година България посреща най-малкия випуск от първолаци. „Само в 40 града има ученици за гимназиите. Вие казвате, че 8 години се прави реформа, вероятно не сте прави. Училището е за учениците - то не е заради сградите, заради издръжката, а е само за децата”, каза още той.

Костов уточни още, че се провежда среща между градските организации на СДС и ДСБ, за да се уточни стратегията за ибор на кандидат за кмет на София. По-рано Бойко Борисов заяви, че в софийската организация на ГЕРБ също се водела дискусия за издигане на кандидатура, но не пожела да коментира избора на БСП - Георги Кадиев. Премиерът отговори уклончиво на въпроса дали министър Йорданка Фандъкова ще е бъдещият кмет на столицата.
Препоръчай Сподели
Уважаеми читатели, разчитаме на Вашата подкрепа и съпричастност да продължим да правим журналистически разследвания.

Моля, подкрепете ни.
Donate now Visa Mastercard Visa-electron Maestro PayPal Epay
Ads / Реклама
Ads / Реклама