НОВИНИ


Контролирано изпускат язовир Тича, двама министри са там

1 5238 07.03.2018
Контролирано изпускат язовир Тича, двама министри са там

Двама министри пътуват към язовир Тича, който има опасност да прелее. За това ще бъде изпускан контролирано, съобщиха от правителствената пресслужба.


Министрите на земеделието, храните и горите Румен Порожанов и на околната среда и водите Нено Димов пътуват към язовир „Тича“, за да следят организацията по контролираното изпускане на водоема.

За да се избегнат наводнения на земеделски земи и обществено имущество, двете министерства, в координация с „Напоителни системи“ и „Басейнова дирекция“-Варна, Гражданска защита, Областната управа и кметовете, са създали необходимата организация за информиране на жителите на населените места в района.

Очаква се контролираното изпускане през преливника на язовир „Тича“ да започне късния следобед със скорост 10-12 м3/сек.

Експерти от „Напоителни системи“ вече са обходили поречието на река Камчия, като са извършили и почистване. Към момента в района няма опасност от наводнения, тъй като речните корита могат да поемат контролираното изпускане.

Жителите на близките населени места вече са информирани за действията на регионалните институции и за всички предприети превантивни мерки.
Препоръчай Сподели
Уважаеми читатели, разчитаме на Вашата подкрепа и съпричастност да продължим да правим журналистически разследвания.

Моля, подкрепете ни.
Donate now Visa Mastercard Visa-electron Maestro PayPal Epay
Ads / Реклама
Ads / Реклама