ПРЕДСТОЯЩО


Предстоящо на 16 септември

0 3711 15.09.2009
Предстоящо на 16 септември

Заседават НС; МС; представят доклада за «България от Евробарометър 71», стандартно издание на изследването Евробарометър, проведено в периода юни - юли 2009 г.



В 9.00 часа Народното събрание ще започне редовното си заседание.

В 10.00 часа ще се проведе заседание на Министерски съвет.

От 15.00 часа на заседание на парламентарната комисия по труда и социалната политика ще бъде представен Отчетът за изпълнението на Закона за бюджета на Държавното обществено осигуряване за 2008 г.

Законопроект за изменение на Законна за отбраната и въоръжените сили на Република България ще бъде разгледан от депутатите на заседание на Комисията по външна политика и отбрана от 14:30 часа в сградата на Народното събрание на пл. „Княз Александър I” №1, зала 238.

Министърът на земеделието и храните Мирослав Найденов ще присъства на заседанието на Парламентарната комисия по земеделие и храни, където ще даде информация относно разплащането по Програмата САПАРД и Програмата за развитие на селските райони. Заседанието на комисията ще започне в 15:30 часа в сградата на Народното събрание на пл. „Княз Александър I” №1, зала 130.

От 11.00 часа в Столична община зам.-кметът на Столична община Мария Бояджийска ще направи официално закриване на проект: „Подготовка на инвестиционен проект за закриване и рекултивация на депо за битови отпадъци - с.Долни Богров”.

От 9.00 часа 17 А състав на Софийски градски съд ще заседава по делото срещу Красимир и Николай Маринови, Светлин и Иво Карагеоргиеви и още трима за организиране на престъпна група и опит за убийство на Иван Тодоров-Доктора, Любен Гоцев и Никола Дамянов.

От 10.30 часа в Mall of Sofia заместник-министърът на културата д-р Тодор Чобанов ще открие изложбата „Златната колесница на траките”.

От 11:00 часа в Информационния център на Европейския съюз ръководителят на Представителството на Европейската комисия в България Зинаида Златанова ще представи доклада за «България от Евробарометър 71», стандартно издание на изследването Евробарометър, проведено в периода юни - юли 2009 г.

От 16.00 часа в Американския център към Столична библиотека на пл. „Славейков” №4А ще се проведе пресконференция по повод старта на Фестивала на съвременните улични изкуства «Jam-on-It” 2009.

В 9.30 часа в „Парк хотел Москва” зала – “Москва” ще се проведе Международен дискусионен форум за ролята на частните университети и частния капитал за бъдещото развитие на висшето образование в България.

От 9.00 часа в Зала 4 на НДК от 9.00 часа ще се проведе Семинар „Възобновяеми енергийни източници” (ВЕИ).

От 12:00 часа в София прес ще се проведе пресконференция на Политическа партия „Нова сила“.

В 10.00 часа в пресклуба на БТА ще се проведе пресконференция на Ивайло Габровски по повод рекордната му четвърта победа в колоездачната обиколка на България.

В 11.00 часа в пресклуба на БТА ще се проведе пресконференция на Института за пазарна икономика.

В 12.00 часа в пресклуба на БТА ще се проведе пресконференция на Държавния куклен театър - Стара Загора и Сдружение "Пиеро" по повод Шести международен куклено-театрален фестивал за възрастни "Пиеро" /24 - 29 септември 2009 г./.

В 13.00 часа в пресклуба на БТА ще се проведе пресконференция на Александър Балкански - собственик и директор на цирк «Балкански".

В 14.00 часа в пресклуба на БТА ще се проведе пресконференция на Браншовия съюз на животновъдите в България (БСЖБ), Националната асоциация на животновъдите в България (НАЖБ) и Националната развъдна асоциация на млеко- и месопреработвателите (НРАММП).

„Финансиране на социалноосигурителната система в България – предизвикателства и възможни решения”
е темата на публичната дискусия, която ще се проведе от 9.30 часа в хотел «Шератон”, по инициатива на Икономическия и социален съвет.

Българска асоциация на микропредприятията, подкрепяна от инициативен комитет от още четири неправителствени организации, подема мащабна инициатива за учредяване на Форум за взаимно сътрудничество и подпомагане.
Учредителната среща ще се състои от 11.00 часа на бул. „Дондуков” 11, ет.2, зала „България”.

От 18.00 часа в Археологическия музей ще се състои заключителният концерт на Международния конкурс по композиция «София 2009».

От 17.00 часа в сградата на Гръцката Фондация за Култура в София ще бъде открита изложбата „Fred Boissonnas: Пътешествия в Атон. 1928-1930 ”.

От 11:00 часа в зала 49 на театър «София” ще се проведе открита дискусия между членовете на журито на конкурса „Български роман на годината” за избиране на шестте романа финалисти.

Продължават проявите в седмицата на пожарната безопасност продължава. От 10,00 часа с открит урок в детски център «Патиланци” над 100 деца от три детски градини ще се запознаят с противопожарните правила.

От 13.00 часа в Пресцентъра на „Раковски” 108 Политическа партия „Ред, законност и справедливост” ще даде извънредна пресконференция за изборни нарушения на парламентарните избори в Турция.

Frognews.bg
Препоръчай Сподели
Уважаеми читатели, разчитаме на Вашата подкрепа и съпричастност да продължим да правим журналистически разследвания.

Моля, подкрепете ни.
Donate now Visa Mastercard Visa-electron Maestro PayPal Epay
Ads / Реклама
Ads / Реклама