НОВИНИ


ЕК предлага орган по труда да следи за социалната закрила на работниците

1 5055 13.03.2018
ЕК предлага орган по труда да следи за социалната закрила на работниците

Европейската комисия представи предложение за Европейски орган по труда, чието създаване бе обявено от председателя Юнкер в неговата реч за състоянието на Съюза от 2017 г., съобщиха от пресслужбата на институцията.


Брюксел предлага и инициатива за гарантиране на достъпа до социална закрила на всички наети и самостоятелно заети лица. Европейският орган по труда ще помага на физическите лица, предприятията и националните администрации да извлекат максимална полза от свободното движение и ще гарантира справедлива трудова мобилност.

"Нашата задача е да гарантираме, че справедливата трудова мобилност намира своя израз в днешното предложение за Европейски орган по труда. Това е изключително важно за доброто функциониране на европейския трудов пазар. То ще помогне на мобилните граждани и предприятия да намират необходимата информация и ще допринесе за укрепване на сътрудничеството между държавите членки по отношение за прилагането на справедливи и ефективни правила.

С предложението за достъп до социална закрила правим усилия заедно с държавите членки никой да не бъде оставен извън системата за социална сигурност., заяви еврокомисарят по заетостта, социалните въпроси, уменията и трудовата мобилност Мариан Тейсен.
Препоръчай Сподели
Уважаеми читатели, разчитаме на Вашата подкрепа и съпричастност да продължим да правим журналистически разследвания.

Моля, подкрепете ни.
Donate now Visa Mastercard Visa-electron Maestro PayPal Epay
Ads / Реклама
Ads / Реклама