НОВИНИ


Румен Овчаров: Сделката за ЧЕЗ очевидно не е в интерес на българската държава

3 5450 15.03.2018
Румен Овчаров: Сделката за ЧЕЗ очевидно не е в интерес на българската държава
Румен Овчаров

”Златна акция” в ЧЕЗ при сегашната ситуация ще бъде просто съучастничество на държавата в една сделка, която очевидно не е в интерес на българската държава. Това каза бившият енергиен министър Румен Овчаров.


Овчаров сподели, че когато човек иска да свърши работа, търси начин, а когато не иска да я свърши – търси причини. И допълни, че на Иван Иванов явно в момента му е казано да търси причини и той вече три седмици търси причини как да не си свърши работата. "Всъщност това не е безобидно, защото е наказуемо", посочи още Румен Овчаров пред  в. "БАНКЕРЪ". .

"Ние не знаем, първо, кой купува ЧЕЗ-България. Ние не знаем как се финансира. Ние не знаем как ще се връщат кредитите. Ние не знаем какво прави българската държава и какви договорки е направила с бъдещия собственик и с ЧЕЗ, защото такива договорки явно има", допълни ексминистърът на енергетиката.

"ЧЕЗ иска да излезе от България, но не иска да излезе, показвайки, че е загубила в България. Тя е инвестирала примерно 280 млн. и не иска да излезе за 220-240 млн. Тя иска да покаже, че излиза след успешна инвестиция, затова на нея й трябва висока цена. Затова на нея й трябват договорки с този, който ще купува – той да предложи по-висока цена. Затова на нея й трябват договорки с българската държава, защото има арбитраж, който виси във Вашингтон, и за него по някакъв начин да се направи споразумение преди самия арбитраж. И част от тези пари пък да се върнат на т.нар. купувач, за да може той да покрие загубите", отбеляза също така Румен Овчаров.
Препоръчай Сподели
Уважаеми читатели, разчитаме на Вашата подкрепа и съпричастност да продължим да правим журналистически разследвания.

Моля, подкрепете ни.
Donate now Visa Mastercard Visa-electron Maestro PayPal Epay
Ads / Реклама
Ads / Реклама