НОВИНИ


Английско дерби на 1/4-финалите в Шампионската лига

0 5390 16.03.2018
Английско дерби на 1/4-финалите в Шампионската лига

Английски отбор ще играе на 1/2-финалите в Шампионската лига по футбол. Това стана сигурно, след като двата останали представителя на Острова се паднаха един срещу друг на 1/4-финалите – ”Ливърпул” срещу ”Манчестър Сити”. Жребият за втората елиминационна фаза на най-престижния европейски клубен турнир бе изтеглен днес в централата на УЕФА в Нион (Швейц), съобщава ”Сега”.


Другата най-непредсказуема двойка, която се получи, е между "Реал" (Мадрид) и "Ювентус". Двата тима ще повторят сблъсъка от последния финал на турнира, в който испанският гранд спечели 12-ата си титла на Европа. В останалите два 1/4-финала има по един изявен фаворит – "Барселона" срещу "Рома" и "Байерн" (Мюнхен) срещу "Севиля".

Първите мачове на разменено гостуване ще се изиграят на 3 и 4 април, а реваншите са седмица по-късно. На 13 април ще бъде изтеглен нов пълен жребий за 1/2-финалите. Финалът е на 26 май на ст. "Олимпийски " в Киев.

ЖРЕБИЙ ЗА 1/4-ФИНАЛИТЕ В ШАМПИОНСКАТА ЛИГА

"Барселона" - "Рома"
"Севиля" - "Байерн" (Мюнхен)
"Ювентус" - "Реал" (Мадрид)
"Ливърпул" - "Манчестър Сити"

Днес бе изтеглен и жребият за 1/4-финалите във втория по сила континентален турнир – Лига Европа. Най-любопитният двубой, който се оформи, е регионалното дерби между испанския "Атлетико" (Мадрид) и португалския "Спортинг" (Лисабон).

Две от другите три двойки също противопоставиха отбори от съседни държави – германския РБ (Лайпциг) срещу френския "Олимпик" (Марсилия) и италианския "Лацио" срещу австрийския "Ред Бул" (Залцбург). Последният сблъсък пък ще е с интригуващ дипломатически заряд – английския "Арсенал" срещу руския ЦСКА (Москва).

Първите мачове ще се изиграят на 5 април, а реваншите са на 12-и. Финалът е на 16 май на "Стад дьо Лион" в едноименния френски град.

ЖРЕБИЙ ЗА 1/4-ФИНАЛИТЕ В ЛИГА ЕВРОПА

РБ (Лайпциг) - "Олимпик" (Марсилия)
"Арсенал" - ЦСКА (Москва)
"Атлетико" (Мадрид) - "Спортинг" (Лисабон)
"Лацио" - "Ред Бул" (Залцбург)
Препоръчай Сподели
Уважаеми читатели, разчитаме на Вашата подкрепа и съпричастност да продължим да правим журналистически разследвания.

Моля, подкрепете ни.
Donate now Visa Mastercard Visa-electron Maestro PayPal Epay
Ads / Реклама
Ads / Реклама