НОВИНИ


Москва изгони 23 британски дипломати

8 6206 17.03.2018
Москва изгони 23 британски дипломати
Говорителят на руското външно министерство Мария Захарова

Руското външно министерство изгони от страната 23 британски дипломати, предаде BBC. Те са обявени за персона нон грата в страната.


Мерките на Москва са в отговор на решението на британския премиер Тереза Мей да изгони точно толкова представители на руската мисия във Великобритания. Руското външно министерство призова отново посланика на Великобритания в страната, Лори Бристов, за среща в събота, съобщиха руски информационни агенции.

 

Говорителят на руското външно министерство Мария Захарова заяви в петък, че Москва вече е взела решение за ответни мерки, за които Великобритания ще бъде информирана в близко бъдеще, допълва Нюз. бг.  Припомняме, дипломатическият конфликт между двете държави беше предизивикан от отравянето на Сергей Скрипал и дъщеря му Юлия. Те бяха открити в безсъзнание в Солсбъри на 4 март. Версията, по която се работи от страна на британските власти е "нападение с цел убийство". Веществото с което са отровени е нервнопаралитичен газ "новичок".

 

Бившият полковник от руското разузнаване Сергей Скрипал през 2006 г. беше осъден за шпионаж в полза на Великобритания, а през 2010 г. помилван, след което му беше позволено да напусне Русия в замяна на 10 руски агенти, разобличени в САЩ.


Препоръчай Сподели
Уважаеми читатели, разчитаме на Вашата подкрепа и съпричастност да продължим да правим журналистически разследвания.

Моля, подкрепете ни.
Donate now Visa Mastercard Visa-electron Maestro PayPal Epay
Ads / Реклама
Ads / Реклама