ЪNDERGROUND


Само във Фрог: „Килърът“ Георги Вълев съди затвора, иска по 50 лв. на ден за липса на свеж въздух

2 10137 18.03.2018
Само във Фрог: „Килърът“ Георги Вълев съди затвора, иска по 50 лв. на ден за липса на свеж въздух
Жандармеристи блокираха столичен булевард заради Георги Вълев Фрог нюз

Осъденият на доживотен затвор без право на замяна бизнесмен Георги Вълев от бандата „Килърите“ съди затвора в Бургас. Той иска по 50 лв. на ден за престоя му от май до август 2015 година, защото отворите за свеж въздух в спалното помещение не били отворени, заради което получил здравословни проблеми. Общата сума, която настоява да получи е 5 300 лв., научи Фрог нюз от източници в съдебната палата.


Във връзка с това дело, тази седмица Георги  Вълев бе докаран в сградата на ВАС от ловешкия затвор в столицата. Той бе съпроводен с тежко въоръжени мъже. При слизането му от специален бус, жандармеристи блокираха булеварда. Вълев бе пазен буквално като терорист. Както Фрог писа преди месец, в МВР са постъпили сигнали, че опасната банда „Килърите“ готви нови покушения и  бягство. Същите крути мерки са предприети и към лидера на престъпната организация Петър Стоянов-Сумиста, който е завел десетки дела на хората, пратили го в затвора-свидетели, съдии, прокурори и полицаи.

 

Паричният иск на Георги Вълев към затворническата администрация е отхвърлен на две инстанции. Това са административният съд в Бургас и ВАС. Магистратите са се мотивирали с факта, че въпросните отвори не са за обезпечаване на свеж въздух, а само за контрол и наблюдение на затворниците. Вълев, обаче останал недоволен от решението на съдиите и сега иска друг съдебен състав на ВАС да отмени решението.


Препоръчай Сподели
Уважаеми читатели, разчитаме на Вашата подкрепа и съпричастност да продължим да правим журналистически разследвания.

Моля, подкрепете ни.
Donate now Visa Mastercard Visa-electron Maestro PayPal Epay
Ads / Реклама
Ads / Реклама