НОВИНИ


ЦСКА победи „Левски” с 1:0

3 6546 18.03.2018
ЦСКА победи „Левски” с 1:0

ЦСКА постигна изключително ценна победа с минималното 1:0 в сблъсъка срещу „Левски” от 26-ия кръг на Първа лига. Победното попадение за „червените“ реализира познатият герой Фернандо Каранга, който се разписа в 84-та минута.


По този начин ЦСКА запазва сериозната интрига в борбата за титлата и преследването с „Лудогорец", предаде Gong.bg.Проливният дъжд усложни много условията на терена на стадион „Васил Левски“ по време на сблъсъка.

 

Още в самото начало се образуваха големи локви, които пречеха на футболистите да правят пробиви, да се организират по-бързи контраатаки и да се стигне до по-технични отигравания. Двата отбора бяха принудени да играят с по-дълги топки. Изненадващо, но нито един от двата състава не прибегна до далечни удари, въпреки изключително тежките уловия, които затрудняваха и двамата вратари.

 

Единственият точен удар през първото полувреме бе отправен в очертанията на вратата на ЦСКА в 44-та минута. Станислав Костов стреля от малък ъгъл, Витаутас Черниаускас успя да се намеси и да избие в корнер.

 

През второто полувреме ситуацията на терена не се промени, а условията продължиха да бъдат изключително тежки. През втората част имаше няколко момента на по-високо напрежение между играчите на двата отбора, в които съдията Никола Попов показа серия от жълти картони.

 

Победното попадение в срещата падна в 84-та минута. Тиаго Родригес центрира остро от фаул в наказателното поле на „Левски", където футболистите в синьо не успяха да изчистят топката, а Фернандо Каранга с много технично докосване вкара топката в долния ляв ъгъл на вратата на Божидар Митрев.

 

ЦСКА спечели с характер, защото условия за футбол нямаше, заяви спортният директор на "червените" Стойчо Стоилов. Играчите на Стамен Белчев победиха "Левски" с 1:0.

"Момчетата спечелиха с характер, защото нямаше условия за футбол. Всеки гол е важен и не само на Фернандо, така че не искам да правя разлика между него и останалите. Важното е, че победихме с 1:0 и ще имаме самочувствие занапред. Всеки един мач обаче е сам за себе си и не бива да се заблуждаваме за следващите двубои", каза той.  "Днес се вдигнаха много жълти картони и аз отдавна съм алармирал, че нарочно се дават за наши играчи, за да отсъстват по време на плейофите", добави той.

 

Треньорът на "Левски" Делио Роси оправда загубата от ЦСКА с 0:1 във Вечното дерби с тежкия терен и липсата на късмет в отделни епизоди от мача.“Днес беше една битка заради лошия терен. Този мач се решава от една ситуация. Късметът не беше с нас. То пката не вървеше, нямаше как да се играе добре. Всички положения бяха след грешки на някой. Какво да направим, такъв беше теренът.", каза Роси.


Препоръчай Сподели
Уважаеми читатели, разчитаме на Вашата подкрепа и съпричастност да продължим да правим журналистически разследвания.

Моля, подкрепете ни.
Donate now Visa Mastercard Visa-electron Maestro PayPal Epay
Ads / Реклама
Ads / Реклама