НОВИНИ


Махат пазара на ”Графа”

0 5898 20.03.2018
Махат пазара на ”Графа”
БГНЕС

Ремонтът на зоната „Граф Игнатиев” – „Шишман” – „6 септември” започва в средата на годината и се очаква до края на 2018-а да има вече готови етапи. Това посочи арх. Здравко Здравков - главен архитект на Столична община в студиото на ”Тази сутрин”.


Пазарът до църквата "Св. Седмочисленици" ще изчезне, а Книжния пазар на пл. „Славейков” ще бъде редуциран до 20 книжари, като бройката им ще се избере с тръжна процедура.

Пространството около пл. „Св. Неделя” ще бъде обект на международен конкурс - за проект, който да свърже площада с комплекса "Антична Сердика".

По повод новата пешеходна зона - 200 м, които свързват „Алабин” със „Стамболийски” той посочи, че пространството е важно, защото ще върже пешеходната „Витоша” в площадното пространство на „Св. Неделя”. „След това връзката ще продължи към Ларгото и за ул. „Съборна” ще намерим начин да я свържем пешеходно с Градската градина”, посочи архитектът.

По думите му започва освобождаване на единия тротоар на „Съборна” от паркирали коли и ще се осигури по-добро минаване на пешеходците. Той добави, че крайната цел е да се затвори изцяло за коли, но автомобили минават оттам за Президентството.
Препоръчай Сподели
Уважаеми читатели, разчитаме на Вашата подкрепа и съпричастност да продължим да правим журналистически разследвания.

Моля, подкрепете ни.
Donate now Visa Mastercard Visa-electron Maestro PayPal Epay
Ads / Реклама
Ads / Реклама