НОВИНИ


Вътрешният министър не може да изпълни заповедта на Борисов за полицай на всяка дупка

6 6236 20.03.2018
Вътрешният министър не може да изпълни заповедта на Борисов за полицай на всяка дупка
БГНЕС

Няма как на всяка дупка да има полицай. Но навсякъде ще дадем предписания. Това коментира вътрешният министър Валентин Радев.


Вчера премиерът Бойко Борисов обяви, че автомагистрали, първокласни и второкласни пътища трябва да бъдат прегледани за дупки и до всяка дупка да бъдат сложени екипи от полицията и пътната агенция, които по график да дежурят и да предупреждават шофьорите за тази опасност.

Днес Радев се срещна с кметовете на населените места в Плевенска област, както и с ръководството на местната полиция. Една от темите е била искането на общините за дежурен полицай 24 часа в денонощието.

"Ние не можем да сложим дежурен навсякъде. Професионалното ръководство е направило карта. Ще има разположени мобилни екипи", уточни той и увери, че районите, в които няма дежурен инспектор, ще имат достъп до полицейска услуга по всяко време.

На срещата е била обсъдена и ситуацията с камерите по пътищата.

"Моят акцент беше събираемостта на глобите. Хората трябва да знаят, че рано или късно законът ще ги настигне. Ние и досега с наличните камери успявахме да установяваме нарушенията", поясни Радев.

Той коментира и казуса с частните охранителни фирми в малките населени места: "Всички критикуват МВР, но искат полиция. Това не е лоша практика. Нека е ясно едно - частните охранители само ще помагат, а полицията ще върши работата."
Препоръчай Сподели
Уважаеми читатели, разчитаме на Вашата подкрепа и съпричастност да продължим да правим журналистически разследвания.

Моля, подкрепете ни.
Donate now Visa Mastercard Visa-electron Maestro PayPal Epay
Ads / Реклама
Ads / Реклама