НОВИНИ


Първанов отвръща на удара

8 4603 18.09.2009
Първанов отвръща на удара
Георги Първанов Вяра Йовева

"Не ни достигат анализи", отсече президентът Георги Първанов. Така той отвърна на ударите, които му нанесе Симеон Дянков, който квалифицира идеите на държавния глава като малоумия и Жан-Виденови.



"Подкрепям и ще подкрепям непопулярните мерки на всяко правителство, стига тези мерки да са оправдани и да е ясно – какво, защо и как. Докладът и дискусиите днес не са стремеж към алтернатива, а към изграждане на консолидирана позиция. Не ни достигат анализи как кризата се развива у нас по отделни сектори и в отделни райони" каза президентът Георги Първанов на откриването на форум ” Български дебати” в НДК. Президентът обясни, че тя е привнесена отвън, но не е ясна ролята на държавата, доколко може да има антикризисна стратегия при положение, че няма икономическа такава.

Държавният глава каза още, че вероятно обявеното обсъждане днес е ускорило изработването на правителствения план за действие, но по думите му по-добре за страната ще бъдат дебатите дебатира по същество. Първанов отхвърли критиките, че президентската институция се занимава с несвойнствени й неща и заяви, че участва и предизвиква дебат, защото смята, че има нужда и необходимост.

"Когато даваме подкрепата си на идеята си за балансиран бюджет, искам да чуя мнения доколко това е антикризисна мярка. Президентът няма право на различна позиция от правителството по отношение на бюджета, но тук сме на дискусия и за да сложа убедено своя подпис, искам да чуя аргументите за и против, каква ще бъде социалната цена за образованието, за здравеопазването" заключи Георги Първанов.
Препоръчай Сподели
Уважаеми читатели, разчитаме на Вашата подкрепа и съпричастност да продължим да правим журналистически разследвания.

Моля, подкрепете ни.
Donate now Visa Mastercard Visa-electron Maestro PayPal Epay
Ads / Реклама
Ads / Реклама