НОВИНИ


Премиерът обеща да не пипа плоския данък

6 4365 18.09.2009
Премиерът обеща да не пипа плоския данък
Бойко Борисов няма да пипа плоския данък Вяра Йовева

За антикризисните мерки на кабинета премиерът Борисов подчерта че на всяка цена трябва да имаме балансиран бюджет в края на годината.


Бойко Борисов заяви още, че правителството прави всичко възможно да зашити бедните хора, но в момента да се пипа плоския данък в условията на криза е невъзможно.

Според Борисов крупните икономически проекти трябва да бъдат защитени да се знае колко струват, колко ще се печели включително и от следващите поколения. Премиерът увери представителите на медиите, че правителството води особено разумно и планово преговорите.

Пред участниците в дискусията (която се провежда в НДК) за икономическия доклад, изготвен за президента, Бойко Борисов припомни, че с преизбирането на Иван Исков за шеф на БНБ управляващите са допринесли за приемствеността и стабилността в банковата система.

Той изрази опасения, че страната не е подготвена за усвояването на еврофондовете и като пример посочи слабото усвояване на средствата от ЕС по програмата Шенген.Проблемът се отнася и до държавните институции и до общините, убеден е министър-председателят ни.

Борисов отрече слуховете, че ГЕРБ и Синята коалиция готвят лустрационни текстове за сваляне на президента и заяви, че не е чувал подобно нещо.

Борисов каза, че президентът е избран от хората, както и той самия и че е човек който цени избора на народа.„В ГЕРБ подобна теза не е обсъждана и все още не вярвам да се съберат да обсъждат подобно нещо без мен", категоричен е той.
Според Бойко Борисов става въпрос за слух или спекулация.
Препоръчай Сподели
Уважаеми читатели, разчитаме на Вашата подкрепа и съпричастност да продължим да правим журналистически разследвания.

Моля, подкрепете ни.
Donate now Visa Mastercard Visa-electron Maestro PayPal Epay
Ads / Реклама
Ads / Реклама