НОВИНИ


Велинградски села протестират заради лош път

0 5343 26.03.2018
Велинградски села протестират заради лош път
bTV

Жителите три села до Велинград излязоха на протест. Хората недоволства заради забавянето на проекта за околовръстния път на града.


От забавянето на проекта са потърпевши както жителите и туристите във Велинград, така и хората от близките села, за които достъпът до курорта е почти невъзможен. Пътят, по който се налага хората ежедневно да минават, няма асфалт и е осеян с дупки.

По думите на местните взимането на отсечката, която е 15 км, отнема около час, до час и 20 минути. "Това е нашето ежедневие. Миналата година баща ми почина, чаках 3 часа линейката в началото на селото. На връщане линейката потъна и се наложи кметът на селото да отиде тежка техника, за да я издърпат. Това не е нормално за една европейска и правова държава", заяви Сали Трончов, който живее в едно от селата.

Трончов допълни, че в началото на мандата на сегашния кмет на Велинград, градоначалникът е обещал до края на мандата пътят вече да е в експлоатация. "До този момент има само готов проект и нищо повече. По информация на общината проектът в момента е в АПИ. На този етап няма никакво решение", допълни той.

Местните жителите са категорични, че пътят трябва да се оправи възможно най-скоро, поради което настояват или премиера Борисов да ги посети и да се увери, или Борисов да покани представители от въпросните села на среща, на която те да поискат лично от него помощ.
Препоръчай Сподели
Уважаеми читатели, разчитаме на Вашата подкрепа и съпричастност да продължим да правим журналистически разследвания.

Моля, подкрепете ни.
Donate now Visa Mastercard Visa-electron Maestro PayPal Epay
Ads / Реклама
Ads / Реклама