СВЯТ


Русия обвини Великобритания, че няма достъп до Скрипал

0 6343 29.03.2018
Русия обвини Великобритания, че няма достъп до Скрипал

Говорителят на руското външно министерство Мария Захарова обяви, че Великобритания нарушава международните норми, тъй като не дава достъп до Сергей Скрипал и дъщеря му Юлия.


„Ставаме свидетели на поредното възпрепятстване на достъпа на руските представители до пострадали руски гражданин. Така Великобритания открито, без да се стеснява, нарушава международно- правовите норми и в частност двустранната Консулска конвенция от 1968 г. Чл. 36 на документа съдържа положение, че консулското длъжностно лице има право в пределите на консулския си окръг да се среща с всеки гражданин на представяната държава, да му дава съвети, за му оказва всякакво съдействие, включително и необходимостта да се предприемат мерки за оказването на правна помощ“, заяви Захарова.

 

„Великобритания преднамерено избягва всякакъв контакт с руското посолство: писмено, устно, телефонни разговори. Нито в един от тези ресурси, всеки от които бе на практика незабавно задействан от руското посолство в Лондон, не доведе до никакви резултати, за да се получат някакви басови данни относно случилото се“, заяви Захарова.


Препоръчай Сподели
Уважаеми читатели, разчитаме на Вашата подкрепа и съпричастност да продължим да правим журналистически разследвания.

Моля, подкрепете ни.
Donate now Visa Mastercard Visa-electron Maestro PayPal Epay
Ads / Реклама
Ads / Реклама