НОВИНИ


Няма пострадали български военнослужещи при ракетен обстрел в Кандахар

0 6252 29.03.2018
Няма пострадали български военнослужещи при ракетен обстрел в Кандахар

Базата на международните коалиционни сили на летище Кандахар, Афганистан, беше подложена на ракетен обстрел на 28 март 2018 г., в 21.06 часа местно време. Няма пострадали български военнослужещи.


Ден по-късно 35-ият български военен контингент прие изпълнението на задачите в мисията на НАТО "Решителна подкрепа". Командирите на 34-тия и 35-ия български военни контингенти полковник Светослав Халваджиев и полковник Георги Маргитин подписаха акта за сдаване и приемане на правомощията.

Бригаден генерал Джон Латроп - командир на Командването за обучение, подпомагане и съветване "Юг", връчи на военнослужещите от 34-ия български контингент медали за участие в мисията на НАТО "Решителна подкрепа" и им благодари за достойната служба.

В състава на 35-ия български военен контингент са включени национален елемент, рота за охрана, екип от съветници и офицери в щаба на мисията на НАТО.

В отговорностите на националния елемент е непосредственото командване и контрола на целия български контингент. Групата за охрана изпълнява задачи по организиране на контролно-пропускателния режим на автомобилния и пешеходния трафик на летище Кандахар.
Препоръчай Сподели
Уважаеми читатели, разчитаме на Вашата подкрепа и съпричастност да продължим да правим журналистически разследвания.

Моля, подкрепете ни.
Donate now Visa Mastercard Visa-electron Maestro PayPal Epay
Ads / Реклама
Ads / Реклама