СВЯТ


Саудитският престолонаследник предупреди за война с Иран след 10-15 години

0 6212 30.03.2018
Саудитският престолонаследник предупреди за война с Иран след 10-15 години

Влиятелният саудитски престолонаследник Мохамед бин Салман ас Сауд предупреди за опасност от военен конфликт с Иран след 10-15 години, предаде РИА Новости, цитирана от националното радио.


В интервю за „Уолстрийт джърнъл“ той призовава международната общност да наложи по-тежки икономически и политически санкции срещу Техеран, за да бъде избегната военна конфронтация в региона.

„Ако не успеем в това, което се опитваме да направим, най-вероятно ще стигнем до война с Иран след 10-15 години“, казва принц Мохамед (32 г.).

Саудитска Арабия обвинява Иран в незаконни доставки на оръжия за шиитските бунтовници худи в Йемен, където от 2014 г. те воюват с правителствените сили. Тя оглави арабска коалиция, който оказва подкрепа на законните власти в Йемен с въздушни удари. В отговор те понякога стрелят с ракети по Саудитска Арабия.
Неотдавна саудитският престолонаследник сравни управлението в Иран с режима на Хитлер и допусна оръжейна надпревара в региона, ако Техеран развива програма да ядрени оръжия.
Препоръчай Сподели
Уважаеми читатели, разчитаме на Вашата подкрепа и съпричастност да продължим да правим журналистически разследвания.

Моля, подкрепете ни.
Donate now Visa Mastercard Visa-electron Maestro PayPal Epay
Ads / Реклама
Ads / Реклама