НОВИНИ


Без следа от избягалите затворници, главсекът се оправдава

11 6608 04.04.2018
Без следа от избягалите затворници, главсекът се оправдава

Без следа от избягалите вчера затворници от Софийския затвор. Владимир Пелов Стефанов и Радослав Колев успяха да преодолеят цялата охрана на затвора и да изчезнат.


Те са били въоръжени с нож и пистолет. Произвели са три изстрела. Бягството става по време на предаване на багаж от техни роднини. В улицата срещу затвора ги е чакала кола.

 

Същевременно главният секретар на МВР Младен Маринов обяви, че работели по различни линии на разследването.

 

"Работи се по различни линии - с какво са се оттеглили, в каква посока, продълбаваме работа. Изключително опасни са, Пелов е комбинативен, самата организация на такова нещо се изискват умения и решителност. Ако гражданите имат съмнения, че лица приличат на тях по най-бързия начин да сигнализират на 112, без да търсят контакт с тях. Трябва да са много внимателни", каза Маринов.

 

И се оправда.

 

"За сигурността в затворите отговаря служба, подчинена в министерството на правосъдието. До този момент нямаме информация в МВР да е сигнализирано за такъв случай. Имали сме случаи, когато предварително сме долавяли подготовка на такова бягство. Не бих искал да правя извод преди да имам всички механизми за сдобиване с оръжието. Тепърва ще се проверява дали са спазени всички процедури", каза още той.


Препоръчай Сподели
Уважаеми читатели, разчитаме на Вашата подкрепа и съпричастност да продължим да правим журналистически разследвания.

Моля, подкрепете ни.
Donate now Visa Mastercard Visa-electron Maestro PayPal Epay
Ads / Реклама
Ads / Реклама