НОВИНИ


Експерт: Двамата беглеци са минали границата

5 5530 04.04.2018
Експерт: Двамата беглеци са минали границата
Николай Радулов БГНЕС

Колкото повече време минава от бягството, толкова повече шансът те да бъдат заловени е по-малък. Мина и достатъчно време тези хора вече да са минали границата. Чисто физически имат такава възможност. Това кзаяви експертът Николай Радулов по повод бягството на двама опасни престъпници с присъди за убийства – Владимир Пелов и Радослав Колев.


Както твърдим, че границата ни е непробиваема, сръбските власти периодично ни връщат някой заловен от тях – но не всички залавят, заяви Радулов. Прогнозата ми не е никак оптимистична. Ако не се отделят необходимите средства и системата не се промени коренно – от екстензивна, с много хора, в интензивна, със съвременни охранителни техники, с централна зала на управление, всичко да се отваря и затваря дистанционно, така че да може дори при малък брой охраняващи да се спазят всички стандарти за затворническо дело, ще продължат тези бягства. Тези, които са в затвора, не са избягали, не защото са пазени, а защото не желаят, каза още той пред журналисти.

Прогнозата ми не е никак оптимистична. Ако не се отделят необходимите средства и системата не се промени коренно – от екстензивна, с много хора, в интензивна, със съвременни охранителни техники, с централна зала на управление, всичко да се отваря и затваря дистанционно, така че да може дори при малък брой охраняващи да се спазят всички стандарти за затворническо дело, ще продължат тези бягства. Тези, които са в затвора, не са избягали, не защото са пазени, а защото не желаят, смята Николай Радулов.
Препоръчай Сподели
Уважаеми читатели, разчитаме на Вашата подкрепа и съпричастност да продължим да правим журналистически разследвания.

Моля, подкрепете ни.
Donate now Visa Mastercard Visa-electron Maestro PayPal Epay
Ads / Реклама
Ads / Реклама