НОВИНИ


Бегълците - рецидивисти имали и граната

7 5754 05.04.2018
Бегълците - рецидивисти имали и граната

Нови разкрития за бягството на опасните рецидивисти от Софийския затвор. Освен с пистолет и нож, те са били въоръжени и с граната. Пред Нова телевизия социалният работник, срещу когото двамата са стреляли, разказа още детайли от преследването.


Социалният работник Красимир Кръстев е в кабинета си, когато Владимир Пелов и Радослав Колев пребиват служител в стаята за получаване на пратки, заплашват надзирател, за да им отвори вратата и излизат от затвора през главния вход. Тогава нападнатият служител на СОТ влиза в кабинета на Кръстев, казва му какво е станало, а социалният тръгва да гони бегълците.

"Прицели се и стреля срещу мен. Нямаше свистене на куршум и предположих, че пистолетът може да е газов. Впоследствие разбрах, че разследващите са намерили бойна гилза”, разказва още Кръстев.

Социалният работник, гонил Пелов, е в системата на затворите от 17 години. От 4 месеца отговаря за екипа от психолози, които дават мнение за поведението на затворниците. Казва, че бегълците нямали системни нарушения на вътрешната дисциплина. Кой е виновен за бягството с пистолет и нож ще стане ясно след празниците.
Препоръчай Сподели
Уважаеми читатели, разчитаме на Вашата подкрепа и съпричастност да продължим да правим журналистически разследвания.

Моля, подкрепете ни.
Donate now Visa Mastercard Visa-electron Maestro PayPal Epay
Ads / Реклама
Ads / Реклама