НОВИНИ


Поискаха отвод на съдията по Галеви

0 4651 23.09.2009
Поискаха отвод на съдията по Галеви
Братята Галеви

Отвод на съдията по делото срещу братя Галеви поискаха адвокатите на подсъдимите бизнесмени. Те настояха още делото да се върне на прокуратурата, заради нарушено право на защита.




"Никъде в обвинителния акт не става ясно в какво са обвинени моите клиенти. Дали са извършители, подбудители или помагачи в организирането и ръководенето на престъпна група. От това защитата е затруднена да изгради тезата си. Обвинителният акт страда от съществени пороци", каза Емил Велинов, адвокатът на Пламен Галев и Ангел Христов.

Адвокатите на подсъдимите поискаха председателят на съдебния състав Мирослав Начев, както и съдебните заседатели, да си направят самоотвод, защото са от същия район, от който са и обвиняемите.

Адвокатите на другите подсъдими поискана и по-лека мярка на задържаните под стража Красимир Оков, Владимир Ангелов-Стъклето, Апостол Чакалов-Тоци и Георги Блатски.

Осем свидетели застанаха пред Темида по време на днешното заседанието. Повечето от тях внесоха граждански искове, като се явяват и частни обвинители, като искат определени суми обезщетение от обвиняемите.

49 страници е обвинителният акт, 26 вещи лица ще потвърждават тезата на прокуратурата.

Очаква се да бъдат разпитани над 130 свидетели.
Припомняме, делото бе разследвано от Градската прокуратура в София и първоначално бе внесено в Софийския градски съд.

СГС обаче отказа да гледа делото и го изпрати във ВКС по спор за подсъдност. Тогава върховните съдии постановиха, че по тази процедура е подходено неправилно.

След като престояха известен период в следствените арести и в централният софийски затвор, братята Галеви бяха освободени заради канидатурата им за депутати. Така в пандиза останаха само техните авери.
Препоръчай Сподели
Уважаеми читатели, разчитаме на Вашата подкрепа и съпричастност да продължим да правим журналистически разследвания.

Моля, подкрепете ни.
Donate now Visa Mastercard Visa-electron Maestro PayPal Epay
Ads / Реклама
Ads / Реклама