НОВИНИ


Пострадал от автобусната катастрофа: Не видях да има колани

2 4950 15.04.2018
Пострадал от автобусната катастрофа: Не видях да има колани
Стефан Радушев

Пострадал пътник от катастрофата с автобуса на магистрала „Тракия” разказа, че на седалката му не имало обезопасителен колан, както и че след катастрофата в пътнически салон не е могъл да намери аварийно чукче за разбиване на прозорци.


„Всеки си мисли, че на него няма да му се случи и в най-спокойния момент – гръм и си в канавката”, разказа потърпевшият Стефан Радушев пред bTV. Пътувал e към София, за да хване самолета към Москва, но за секунди всичко се променя.

„Усетих едно тласкане, автобусът сякаш отиде на дясно и веднага се наклони”, посочи Стефан. „Всички напират отзад да излизат – 45 души. Имаше малка дупка в предното стъкло, искахме да я разширим, ритнах, счупих си крака, видях, че няма да стане, после едни момчета отзад помогнаха”, допълни той.

 

Стефан потърсил чук, но не намерил, а минути преди инцидента се огледал за колани, но без резултат. „Ако е имало, или са скрити, само закопчалките се виждаха от дясната страна. Седалките могат да се разтягат, аз ги отворих – ако имаше колан, щеше да се види нали?”, пита пострадалият пътник.


Съсобственикът на „Юнион Ивкони” Ивайло Константинов твърди, че коланите стоят долу ниско на седалката от лявата страна, а закопчалката е от дясната.
Препоръчай Сподели
Уважаеми читатели, разчитаме на Вашата подкрепа и съпричастност да продължим да правим журналистически разследвания.

Моля, подкрепете ни.
Donate now Visa Mastercard Visa-electron Maestro PayPal Epay
Ads / Реклама
Ads / Реклама