МИСТЕРИИ


Умря по съмнителен начин журналистът, разкрил смъртта на десетки руски наемници

0 7304 16.04.2018
Умря по съмнителен начин журналистът, разкрил смъртта на десетки руски наемници
Максим Бородин

При съмнителни обстоятелства загина журналистът на руската информационна агенция ”Нов ден” Максим Бородин. Той който публикува разкрития за смъртта на десетки руски наемници от частната армия ”Вагнер” в Сирия, съобщиха световните агенции.


 Официалната версия е, че е паднал от прозореца на дома си в Екатеринингбург.  Информация за смъртта на журналиста е потвърдена и от болницата, където е бил откаран трупът. Инцидентът се е случил на 13 април. Бородин паднал от прозореца на апартамента си на петия етаж. Той претърпял сериозни наранявания и изпаднал в кома.

 

Главният редактор на „Нов ден“ Полина Румянцева заяви, че не вярва смъртта на журналиста да е злополука или самоубийство. "За да се разбере какво се е случило, трябва да получим достъп до апартамента му. С това сега се занимаваме. Ако се появят и най-малки доказателства за престъпление, своевременно ще ви информираме", казва тя. Според Румянцева няма причини Бородин да се е самоубил.

 

Максим Бородин беше един от журналистите, който направи разкрития за смъртта на войниците от "PMC Вагнер" в Сирия след въздушен удар на американските сили на 7 февруари тази година.


Препоръчай Сподели
Уважаеми читатели, разчитаме на Вашата подкрепа и съпричастност да продължим да правим журналистически разследвания.

Моля, подкрепете ни.
Donate now Visa Mastercard Visa-electron Maestro PayPal Epay
Ads / Реклама
Ads / Реклама