НОВИНИ


Пореден куриоз! Шефът на ГДИН подаде оставка заради избягалите затворници, но остава зам.-началник

4 6919 19.04.2018
Пореден куриоз! Шефът на ГДИН подаде оставка заради избягалите затворници, но остава зам.-началник
От Радослав Колев и Владимир Пелов няма и следа

Куриозите в управлението на България не свършват. Шефът на Главна дирекция „Изпълнение на наказанията” Свилен Цветанов подаде оставка, след като от затвора избягаха двамата опасни престъпници Владимир Пелов и Радослав Колев. Той, обаче остава в системата като зам.-началник на същата институция ГДИН, показа проверка на Фрог нюз.


Оставка подаде и началникът на софийския затвор Петър Кръстев. Той и Свилен Цветанов напуснаха високите постове по настояване на премиера Бойко Борисов дни, след като пандизчиите избягаха най-нагло през парадния вход на затвора. Исканите оставки бяха представени пред обществото като вид наказание заради допуснати пропуски в управлението. В крайна сметка мярката се оказа пунта мара.

От правосъдното министерство обясниха пред екипа ни: „Свилен Цветанов съвместяваше две длъжности-на директор и на заместник директор. Той подаде оставка само от директорския пост и сега си остана заместник”. От екипа на Цецка Цачева уточниха, че Петър Кръстев е напуснал системата. Така отрекоха слуховете за него, че е станал съветник в правосъдното министерство.

 

Служител на затвора заяви в интервю пред Фрог, че началниците в системата са станали спецове по оцеляване.  Разказа още, че високите постове се заемат от политически обвързани хора.


Препоръчай Сподели
Уважаеми читатели, разчитаме на Вашата подкрепа и съпричастност да продължим да правим журналистически разследвания.

Моля, подкрепете ни.
Donate now Visa Mastercard Visa-electron Maestro PayPal Epay
Ads / Реклама
Ads / Реклама