АКТУАЛНО


КСНС след КСНС за армията, а на полигон ”Корен” се хвалим с баба си

6 10713 20.04.2018
КСНС след КСНС за армията, а на полигон ”Корен” се хвалим с баба си
Огън и дим....

Вчерашното заседание на КСНС бе почти същото като КСНС преди година. И какво стана? „За тази 1 година какви са промените – армията намаля с близо 1000 човека, техниката остаря с една година“, заяви президентът Румен Радев след края му.


А в същото време на полигон ”Корен” представиха ”гордостта на българската армия” - артилерийската установка ”Гвоздика”, получена през 1977 г. Похвалихме се с баба си.

Прав е бившият министър на отбраната Бойко Ноев, че Консултативния  съвет по национална сигурност при президента се изпразни от съдържание. КСНС по сигурността имаше и при предишните президенти. Няколко по тази тема вече са и  при Радев. И нищо не мърда. Армията пък направо си е куха, тъжна и небоеспособна, въпреси напъните на някои да казват, че може да изпълнява конституционните си задължения по отбраната на страната. Вятър! Нищо не може. Пък и ГЕРБ  няма да позволят на президента Румен Радев да направи нещо за войската, защото плюсът ще се пише на него, а това ще е минус за гербаджиите. Докато Бойко  и коалиционните им придатъци  са на власт, това няма как да стане. Ще клатят глави на съгласие с Радевите приказки на КСНС, а после ще чакаме куково лято за нови самолети, нови бронирани машини и нови кораби. Ще има и  нови обещания от Бойко Борисов и военния министър Каракачанов, който ще се оправдава с премиера.

Обединихме се около мнението, че са необходими неотложни мерки, гарантиращи повишаване на отбранителните способности чрез ускоряване на процесите на модернизация, поддръжка на наличната техника и осигуряване на бойната подготовка. Изграждането на способности означава ясна и дългосрочна политика по отношение на хората в отбраната, заяви президентът.

А на "Корен" ръкопляскахме на  "Гвоздика", която един приятел полковник от БНА приел на въоръжение в армията преди цели 41 години. Щурмуваме с МТЛБ, които също са от времето на кринолинените шапки. И не изпълняваме решенията на НАТО, като негов член от 2004 г.,  бюджетът ни за армията да доближи два процента от вътрешния продукт.

Калин Неврокопски
Препоръчай Сподели
Уважаеми читатели, разчитаме на Вашата подкрепа и съпричастност да продължим да правим журналистически разследвания.

Моля, подкрепете ни.
Donate now Visa Mastercard Visa-electron Maestro PayPal Epay
Ads / Реклама
Ads / Реклама