НОВИНИ


Румен Радев: Цветанов трябва да се притеснява за миналото си

14 7792 20.04.2018
Румен Радев: Цветанов трябва да се притеснява за миналото си
Румен Радев БГНЕС

Президентът Румен Радев отхвърли обвиненията на председателя на парламентарната група на ГЕРБ Цветан Цветанов, че набирането на средства за предизборната му кампания е било „на тъмно”.


„Моята предизборна кампания отдавна е осветлена и всички документи са на сайта на Сметната палата. Ако някой трябва да се притеснява от миналото, това е най-вече г-н Цветанов”, каза пред журналисти в Монтана държавният глава.

По повод обвинението на Цветанов, че президентът „иска да извади България от Европейски съюз и НАТО“, Радев коментира: „Неслучайно настоявам за по-добро образование. Явно г-н Цветанов по-трудно осмисля това, което чете. ”

Държавният глава заяви още, че не търси конфликти, а винаги сътрудничество в името на България.

За въоръжените ни сили трябва да се работи реално заради усложнената сигурност, те са основният гарант за суверенитета и териториалната цялост на страната, каза още Радев.

„Не е достатъчно само да рецитираш: „Това е нашият евроатлантически път“, но да бъдеш лоялен към тези съюзници. Не може да предлагаш национален план за повишаване на разходите за достигане до 2% от брутния вътрешен продукт – министър Каракачанов го внесе в началото на тази година – и в същото време правителството на г-н Цветанов да приема – само предния ден, средносрочна бюджетна прогноза, която рязко се отличава от този план. Там за 2019 г. има 130 милиона по-малко, за 2020  г. – 280, за 2021 г. – 250. Ако тук се заблуждаваме, нека не заблуждаваме нашите съюзници”, коментира президентът, цитира bTV.
Препоръчай Сподели
Уважаеми читатели, разчитаме на Вашата подкрепа и съпричастност да продължим да правим журналистически разследвания.

Моля, подкрепете ни.
Donate now Visa Mastercard Visa-electron Maestro PayPal Epay
Ads / Реклама
Ads / Реклама