НОВИНИ


Изграждат ограда на плажа ”Корал”

0 4597 20.04.2018
Изграждат ограда на плажа ”Корал”

Достъпът на автомобили до плажната ивица на Корал става невъзможен, след като фирмата собственик на прилежащите терени започна да огражда имота.


Испанската фирма, притежаваща парцелите, два пъти е била глобявана от кмета на Царево заради това, че допуска на нейната територия да се поставят каравани и палатки. С решение на екоминистерството плажът "Корал" е обявен за природосъобразен и къмпингуването е забранено, съобщи БНТ.

 

От общината потвърдиха, че изгражданата в момента близа 4-километрова ограда не се нуждае от специално строително разрешение. През последните години община Царево и експерти от екоминистерството правеха проверки на незаконния къмпинг, а те завършваха със скандали и протести. Кметът на Царево се принудил да наложи глоба на собственика на имота, за да го накара да го стопанисва според изискванията на закона.

 

Кметът на Царево е категоричен, че общинският път до Корал е свободен и опроверга появилите се твърдения, че плажната ивица ще се застрои. От испанската фирма, собственик на имота, са поставили табели, че достъпът до плажа ще бъде свободен за пешеходци,  но каравани и палатки няма да има.


Препоръчай Сподели
Уважаеми читатели, разчитаме на Вашата подкрепа и съпричастност да продължим да правим журналистически разследвания.

Моля, подкрепете ни.
Donate now Visa Mastercard Visa-electron Maestro PayPal Epay
Ads / Реклама
Ads / Реклама